Doe mee aan het Hoorns Oldtimerspektakel tijdens de Superkoopzondag van 26 juli in de binnenstad.

Programma:

De zesde editie van het Hoorns Oldtimerspektakel wordt georganiseerd op zondag 26 juli tijdens de Superkoopzondag in de binnenstad. Voor de liefhebbers starten we de dag met een rondrit in de omgeving en ook het wedstrijdelement (de jurering) komt weer terug. Daarnaast hebben we budget gereserveerd voor leuke artiesten en entertainment en sluiten we de dag af met een defilé langs de terrassen op de Gedempte Turfhaven.

(Voorlopig) PROGRAMMA:
9.30 – 10.30 uur: Verzamelen bij de ijsbaan t.b.v. de rondrit
10.30 – 11.30 uur: Rondrit
11.30 – 12.30 uur: Opstellen in de binnenstad
16.00 uur: start defilé met vertrek via de Gedempte Turfhaven

Deelname is gratis en natuurlijk verzorgen wij voor u een lunch en een kleine attentie als dank voor uw komst naar Hoorn.

Inschrijfformulier

Jouw gegevens
Gegevens van de auto
Met het insturen van een foto geef je ook toestemming om deze voor promotionele doelteinden te gebruiken.

Je doet mee aan de rondrit:
-We starten de dag met een mooie rondrit door de omgeving van Hoorn. Deelnemers die hieraan meedoen verzamelen zich tussen 9.30 en 10.30 uur op het parkeerterrein naast IJsbaan de Westfries (Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn) en worden daar ontvangen door iemand van organisatie.
-Deelnemers aan de rondrit ontvangen een routebeschrijving en rijden de rit op eigen gelegenheid. Groepen kunnen op het parkeerterrein worden samengesteld. Let op, dit wordt niet geregisseerd! Gebleken is dat dat niet zoveel zin heeft.
De rondrit eindigt op de kruising Kleine Noord/Grote Noord op het punt waar alle deelnemers het parcours oprijden. Verdwaal je onderweg? Navigeer (of vraag de weg) dan naar Breed 31, 1621 KA Hoorn (Hotel De Keizerskroon)

Je doet niet mee aan de rondrit:
-Deelnemers die niet meedoen aan de rondrit kunnen tussen 11.00 en 12.30 uur rechtstreeks naar het organisatiepunt in de binnenstad komen. Dit is gesitueerd op de kruising Kleine Noord/Grote Noord (navigatie-adres is Breed 31).

Opstellen van de auto’s:
Alle deelnemers melden zicht bij het (tijdelijke) organisatiepunt op de kruising Kleine Noord/Grote Noord en daar ontvangen zij een deelnamesticker (benodigd voor de herkenning door de jury) een cadeautje en 2 lunchpakketten per auto.
De deelnemende auto’s worden gestapeld, dat wil zeggen dat de eerste auto’s helemaal doorrijden via Grote Noord, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Gouw naar de Gedempte Turfhaven vanwaar we deze route terug gaan aansluiten tot alle voertuigen binnen zijn. De grote voertuigen (legertrucks, brandweerwagens, busjes en vrachtwagens) komen in een halve cirkel op de Roode Steen.

Jurering en defile:
Jurering:
Tussen 12.30 en 14.30 uur doet de jury haar werk. Je wordt dan ook vriendelijk verzocht om gedurende deze periode aanwezig te zijn bij de auto zodat eventuele vragen kunnen worden beantwoord. Mocht je een prijs hebben gewonnen in een van de drie categorieën dan wordt dit om 14.30 uur aangeduid met een kaart die achter de voorruit komt. Direct daarna (tussen 14.30 en 15.30 uur) volgt de prijsuitreiking door onze lieftallige Marilyn Monroe en wordt er een mooie foto gemaakt. Het is wel belangrijk dat de winnaars daarbij aanwezig zijn voor een fotomoment!

Defilé als uitzwaaironde:
Het afsluitende defilé is een uitzwaaironde langs de terrassen op de Gedempte Turfhaven. Concreet betekent dit dat wij vanaf 16.00 uur het hek op de kop van de Gedempte Turfhaven openzetten waarna alle auto’s op volgorde van binnenkomst van het terrein afrijden via Veemarkt of het Breed richting Westerdijk.

De REGELTJES….

-We laten uitsluitend voertuigen toe die 30 jaar of ouder zijn. Dus vanaf 1990 en alles daarvoor.
-We gebruiken de drukke winkelstraten en de Roode Steen (voor de grote voertuigen als campers, trucks en dergelijke) om de auto’s op te stellen.
-Tussen 16.00 en 17.00 uur vertrekken de auto’s op volgorde via de Gedempte Turfhaven. Tussen 12.30 en 16.00 uur mogen er geen auto’s over het evenemententerrein rijden.
-Wij zorgen voor een mooie fotoreportage!