Het belangrijkste feest van het jaar is op zaterdag 14 november. Dan meert Sint Nicolaas met zijn stoomboot en uitgebreide gevolg aan in de Hoornse haven. Daarna volgt op de Roode Steen een programma en vervolgt het gezelschap zijn weg met een rijtoer door de stad waarna het programma wordt afgesloten op de Roode Steen.

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding van ons Pietenkorps. Dit is bepaald geen kwestie van vrijwilligers in een pak hijsen en een beetje jolig doen op straat. Nee, dit zijn allemaal heel verantwoordelijke en gemotiveerde mensen die gezamenlijk een fantastisch feest neerzetten. Er zijn erbij die het al 20 jaar of langer doen!

Wij zoeken mensen die minimaal 18 jaar zijn, het liefst in bezit van een eigen pietenpak en die ook ervaring hebben. Want het is best een intensieve dag en we vragen ook wel wat van de deelnemers. De meeste pieten hebben een taak. Zo zijn er paardenpieten, strooigoedpieten, opletpieten en nog een aantal te verdelen rollen. We zoeken dan ook mensen die zich aan het evenement committeren. Deelname is dus niet eenmalig maar juist meerjarig zodat je mee kunt groeien in de organisatie.

Met ingang van 2020 hebben wij bij de Hoornse intocht alleen nog roetveegpieten. We gaan er vanuit dat je hier, wanneer je je hieronder aanmeldt, geen bezwaar tegen hebt. 

We kunnen je niet beloven dat je meteen al dit jaar mee kunt doen, maar je kunt jezelf wel alvast op deze lijst plaatsen. Komt er ruimte voor nieuwe pieten, dan word je vanzelf benaderd. Meestal zo in oktober.

Je bent op deze dag van ongeveer van 7 tot 3 onder de pannen en wij garanderen je een grandioze dag met een uitstekende verzorging en veel, heel veel blije kindertjes. Dit is zo’n feest waarbij je na afloop alweer zin hebt in volgend jaar!

Aanmeldformulier:

Geef je hier op!