Anders dan andersmarkten

Een boekenmarkt, een kunstmarkt, een brocantemarkt, een biologische foodmarkt, een nautische markt, een hobbymarkt of een kraammarkt? Eventueel aangekleed met passend entertainment en het onontbeerlijke PR-traject. Het komt uiteindelijk neer op het hebben van de juiste relaties.

Een mooi voorbeeld van een thematische markt zijn de Woensdagmarkten. Deze hebben al een historie van ruim 50 jaar! Deze evenementen vinden op de woensdag plaats in de maanden juli en augustus op het beroemde Hoornse winkelrondje. De wekelijks terugkerende themamarkt bestaat uit aanbieders met antiek, curiosa, brocante, kunst, boeken en huisvlijt. Daarnaast kent iedere woensdag een ander thema, gericht op verschillende doelgroepen. Zo hebben wij de grootste creativiteitsmarkt in Noord Holland met rond de 300 kramen! Een ander thema is de openlucht Platen- & CDbeurs met bijna 100 standhouders uit binnen- en buitenland.

Andere voorbeelden van themamarkten zijn bijvoorbeeld een kunstmarkt, een ambachtenmarkt, een paasmarkt, een tuinfair, een kerstmarkt of een internationale markt.