Poldermarkt 600 jaar Grootslag

Details
Start:

juli 8 - 10:00

End:

juli 9 - 18:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-poldermarkt-600-jaar-grootslag-638024627837
Organizer

Edith Hartog Evenementen & Markten

Website: https://www.eventbrite.nl/o/edith-hartog-evenementen-amp-markten-12981949956
Venue

Het Streekbos

Veilingweg, 1611 Bovenkarspel

Bovenkarspel, NH, NL, 1611

Een van de grootste en oudste polders is Het Grootslag en op 1 juli bestaat deze polder 600 jaar. Dit weekend vieren wij dat feestelijk!

Achtergrond
In 1423 hebben de ‘bannen’ (rechtsgebieden) de handen ineen geslagen om het waterbeheer en de bescherming tegen het water gezamenlijk op te pakken. De polder Het Grootslag ontstond hiermee, het werd een zelfstandig waterschap.

Het Grootslag is langzamerhand uitgegroeid tot een belangrijk land- en tuinbouwgebied, toonaangevend op het gebied van innovatie en samenwerking. Grote zaadbedrijven, handelsorganisaties, een proeftuin en mechanisatiebedrijven hebben zich hier gevestigd en zorgen er nog steeds voor dat de polder als belangrijk land- en tuinbouwgebied op de kaart staat.

Bij veel overheden is dit gegeven niet bekend. Dat is de reden waarom we het 600-jarig bestaan van Het Grootslag willen vieren. Van de polder is van de 8.300 ha nog maar zo’n 4.000 ha agrarisch gebied. Samen met u hopen we deze polder weer op de kaart te zetten door het economisch belang ervan weer op de kaart te zetten. We hopen op uw steun.

Viering 600-jarig bestaan
We hebben 2 fietsroutes gemaakt 1 rondom het Grootslag 45 km en een door het Grootslag 35 km waar borden langs worden geplaatst om op deze manier iedereen kennis te laten maken met Het Grootslag en je een stukje mee te nemen in de geschiedenis van de laatste 50 jaar en de veranderingen die hebben plaatsgevonden doordat het gebied is verkaveld van vaar- naar rijpolder. Ook is er een boekje in ontwikkeling over deze tijd.

We willen de viering van 600 jaar Grootslag aftrappen door op 8 en 9 juli een startweekeinde te houden met een tentoonstelling van foto`s van weleer en schilderijen en een film over het Grootslag, de Westfriese Tafel met vele lekkere hapjes van producten van Het Grootslag en een fair in het Streekbos.

Daarnaast staat er een tent voor een drankje. Op de markt zijn er ook veel activiteiten voor kinderen, trekker- en machinetentoonstelling. Op deze dag worden de fietsroutes opengesteld.

Voor de opening zijn de burgemeesters en de commissaris van de koning uitgenodigd.

Het terrein is aan de overkant van het recreatieterrein van het Streekbos met zwemwater, volkssterrenwacht Orion die van 12 tot 16 uur open is deze dagen, klimpark en IVN. Kortom voor iedereen een heerlijk dagje uit.

Voor de markt wordt geen entree geheven.

Heb je leuke en passende handel? Dan kun je nog meedoen aan de markt! Informatie en inschrijfformulier vind je hier: https://edithhartogevenementen.nl/marktkalender/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *