Monumenten van de Markt

Gerard de Best – Hoorn

Volgend jaar mei wordt hij 88 jaar. Deze Horinees staat al heel lang op de Hoornse Woensdagmarkten met zijn curiosa. Al ver voor mijn tijd, in de jaren 90 toen Jack Feld deze beroemde markten organiseerde stond hij al, samen met zijn vrouw, op de Kaasmarkt met een kraam vol leuke en mooie dingen.

En ja, de jaren schrijden voort, zijn vrouw gaat al lang niet meer mee maar Gerard houdt vol. Een enkele keer staat hij nog in Haarlem op de antiekmarkt en na een aantal jaren afwezigheid nu ook weer in Hoorn. Want de Hoornse Woensdagmarkten zijn vooral gezellig, het is een thuiswedstrijd voor Gerard. Hij gaat dan ook door tot de schuur leegverkocht is.

De meeste handel in dit spul gaat tegenwoordig via internet maar Gerard is niet handig met de computer. Kleindochter Joy regelt daarom zijn digitale boekingen. En ik zorg een beetje voor hem met een mooi plekje waar hij de auto achter de kraam heeft, niet in de volle zon staat en dicht bij Hoogland Vis, want een lekker vissie gaat er altijd wel in.

Met recht een monument op de markt deze man.

Met kleindochter Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *